torsdag 31 mars 2011

Träning? Nja, kanske senare!

Min gode vän Hanna (tillika arbetskamrat) ,dottern Linda och jag har köpt träningskort på Friskis och Svettis.Det var den lätta biten. Sen är det ju meningen att man ska träna också.Visst är det väl konstigt att man kan komma på så många ursäkter för att slippa. När man väl kommer dit och har gjort ett pass, så känner man sig så nyttig efteråt.Stolt går man därifrån i förhoppning om att nu har man kommit igång.Men ack,veckan efter är det likadant igen.Hanna är den av oss som är duktigast. Hon har i alla fall lyckats komma dit ett flertal gånger.
För 10 år sedan började jag ,vänninorna Marie och Tiina på danskurs. Egentligen var det inte en danskurs i den bemärkelsen utan mer ett träningspass med dans.Hipp hopp för tjejer över 35, hette kursen.
Det låter ju kul tänkte vi.Lite runda om mage och bak som vi var alla tre så lät det som perfekt motion.
Fram med joggingbyxor och en stor t-shirt och sen bar det av. Väl framme började vi skanna in de andra deltagarna. Jo då, de var också lite rundlätta. Perfekt.Underligt nog fanns det även en man med i gruppen.
Han kanske ska hjälpa till,resonerade vi. Undrar med vad?Kanske fläkta oss lite när vi fått upp ångan eller serva med vatten vid behov.Då kom våran "fröken". En brunbränd smal skönhet i 25-års åldern. Jisses, där sprack den illusionen. Den kroppen hade vi aldrig haft och skulle heller aldrig uppnå.
Hon dansade dessutom som en gud. Vi kämpade på och fick väl så småningom ihop något som liknade Hipp hopp. Kroppen blev det tyvärr ingen förändring av, men lite bättre flås fick vi till i alla fall.
Nu undrar ni kanske vad mannen hade för uppgift. Tänk att det fattade vi aldrig.Han var med på de första tre passen. Längst bak i lokalen stod han och smackade med munnen när vi böjde oss framåt, eller studsade runt så brösten hoppade.Något vatten eller någon fläkt såg vi inte till.Till slut sa våran "fröken"åt honom att betala anmälningsavgift eller ge sig av. Han gav sig av. Snåljåp.
Nu ska jag ta och sleva upp lite glass,sätta på tv.n och mysa med sambon.
Träningen får vänta ett tag till. :)
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar