måndag 20 juni 2011

Mycket bättre förr? Ja det var det minsann!

Nu är det bara två veckor kvar till semestern börjar.Det ska bli så skönt att få komma bort från alla måsten ett tag.Idag har Linda och jag varit på Ikea och handlat lite prylar till våra husvagnsförtält.Vi ska "pimpa" upp tälten tänkte vi.Men att ta sig in på nya Ikea är ett äventyr i sig självt ,vill jag lova.Det är vägar och rondeller till både höger och vänster.Linda ,som körde,blev alldeles förvirrad av alla avfarter och påfarter.Men till slut kom vi in på rätt parkering och kunde ställa ifrån oss bilen. Ute vid bilarna stod det massor av kundvagnar. Vi tog en vagn och gick in där det stod ingång.Väl inne blev vi förvirrade. Det fanns inget hål i väggen där vi kunde komma in i varuhuset.Vi såg att det gick folk därinne, men hur vi än virrade runt med våran vagn så hittade vi ingenstans att gå in.Vid entrèn stod en ung och snygg väktare.Naturligtvis valde vi just honom för att fråga efter vägen.
-Hur kommer vi in?undrade vi och försökte se hjälplösa ut.
-Ni måste ta hissen upp först,svarade han och pekade mot en glasdörr.-Sen tar ni trapporna ner igen.-Då är ni inne i varuhuset.
Även om tanken föll mig in, så var det inte lämpligt att be den unge snygge mannen ledsaga oss runt. Det fick vara för den här gången.
Vi tog hissen upp och när vi klev ur kom det en annan ung man fram till oss direkt.
Han frågade: -Är det första gången ni är här?-Att jag frågar beror på att man inte får ha vagnar med sig upp hit.-Ni får gå ner en trappa och där hittar ni massor av kundvagnar.-En av dom kan ni ta istället.
Linda och jag tittade på varandra och sen på grabben.-Men,sa jag, vad gör vi med den här vagnen då?
Grabben pekade på en hoper andra vagnar som stod efter kanten.-Ställ eran ihop med de andra, sa han.
Och vi gjorde lydigt precis som han sa.Efter en timme av svett och värk i fötterna gav vi upp.
Vi tog oss till kassorna och checkade ut.När vi satt i bilen igen på väg hem kunde vi bara konstatera att det gamla Ikea var bättre. Det var som man brukar säga : MYCKET BÄTTRE FÖRR!!
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar